Термопомпени бойлери

Термопомпени бойлери

Новите Т-бойлери ЕЛДОМ с обем от 120 и 150 литра

Това са термопомпени системи „въздух-вода“ от последно поколение с най-висок клас за енергийна ефективност. Термопомпените бойлери нямат аналог на българския пазар и успешно заменят класическите електрически бойлери.

Т-бойлерите от серията Green Line притежават всички възможности на електрическите бойлери ЕЛДОМ. Освен това имат някои съществени предимства спрямо други термопомпени бойлери, предлагани у нас:
• НАД ТРИ ПЪТИ ПО-МАЛЪК РАЗХОД НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ. Т-бойлерите ЕЛДОМ са с коефицент на преобразуване (COP) 1 : 3,4*.
(*загряване на водата от 15° до 55° при 25° околна температура)
• МОНТАЖ НА МЯСТОТО НА СТАРИЯ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ БОЙЛЕР – поради идентичните размери с електрическия бойлер, Т-бойлерът се монтира лесно на същото място.
• ДОСТЪПНА ИНВЕСТИЦИЯ – при целогодишната ефективна употреба, времето за изплащане на вложените за тази система средства е в рамките на гаранционния период (3 години пълна гаранция).
• Специален японски електронен терморегулиращ вентил, който осигурява по-висока ефективност на термопомпата дори и при ниски температури.
• Иновативен кондензатор – Т-бойлерът ЕЛДОМ е оборудван с външен алуминиев топлообменник с голяма контактна площ, монтиран около водосъдържателя.
• Интелигентно електронно управление от най-висок клас с множество функции, вградено в самия бойлер. То е произведено в България специално за Т-бойлерите ЕЛДОМ.
• Термопомпените бойлери могат да бъдат закупени на изплащане от всички търговски обекти в страната със сключени договори с лизингови институции.

За осигуряване на надеждна инсталация и поддръжка на Т-бойлерите ЕЛДОМ са обучени и сертифицирали специализирани сервизи в цялата страна. Цената за монтаж на системата е унифицирана - 200 лв за тръбен път до 5м.
Термопомпените бойлери ЕЛДОМ са предназначени за ползване в битови условия, в домакинствата и могат да осигуряват топла вода чрез водопроводната мрежа в дома едновременно за няколко консуматора - кухня, баня и др.

Забележки:
* За ефективна работа на термопомпената система, препоръчваме отстоянието между бойлера и външното тяло да бъде до 5 метра.
* Дължината на тръбния път може да бъде максимум 8 метра.
Системата работи на принципа на пренасяне на топлинна енергия от околната среда към водосъдържателя и по този начин се нагрява водата. Енергията се извлича директно от въздуха. Изисква се минимално количество електроенергия за работата на компресора. Количеството топлина, получено при работата на термопомпата е 3 пъти повече от вложената електроенергия.

Какво предопределя все по-масовото използване на бойлери от този клас?

Европейската Камисия реши да установи ефективна стратегия, която кардинално да разреши проблема с разхода на електрическа енергия в рамките на Съюза. На 11 септември 2012 Европейския парламент прие в пленарна зала на първо четене Нова Директива за Енергийната Ефективност. С директивата се въвеждат задължителни мерки за страните-членки за по-ефективно използване на енергията по цялата верига - от производството през преноса и разпределението до потреблението на енергия. Тази Директива, както и Директивата за екодизайн (EuP) ще въведат постоянни общоевропейски правила за подобряване на екологичните показатели на продуктите, свързани с енергопотреблението (ERPs).
Двете групи продукти, свързани с енергопотреблението (употребата на които оказва съществено влияние върху консумацията на енергия в ЕС) включват:
• Енергоемките продукти, които използват, произвеждат и трансформират енергия (електричество, газ, изкопаеми горива), като котли, бойлери, компютри, телевизори, трансформатори, промишлени вентилатори, промишлени пещи и др.
• Други, свързани с енергопотреблението продукти (ERP система), които не използват енергия, но имат въздействие върху енергийната ефективност и могат да допринесат за спестяване на енергия, като прозорци, изолационни материали, душове, кранове и др.

В переспектива конвенционалните електрически бойлери с механичен контрол постепенно ще бъдат заменени с водонагреватели от по-висок енергиен клас – бойлери с електронно управление и бойлери, използващи възобновяеми енергийни източници /термопомпени и слънчеви бойлери/.

В съответствие със световните тенденции за използване на зелена енергия, ЕЛДОМИНВЕСТ създаде Т-бойлерите ЕЛДОМ. Термопомпените системи ЕЛДОМ са съставени от 2 части: външно тяло с компресор и топлообменник, вътрешно тяло бойлер с вграден кондензатор - Т-бойлера. Двете тела са свързани с тръби, по които протича хладилен агент R417a.

Изглед: Списъчен / Табличен
Покажи:
Ред:
Емайлиран термопомпен бойлер 120 л,емайлиран
Термопомпена система „въздух-вода“ от последно поколение с най-висок клас за енергийна ефективност: ..
1 419,00 лв.
Термопомпен бойлер 120л., неръждаем
Термопомпена система „въздух-вода“ от последно поколение с най-висок клас за енергийна ефективност: ..
1 879,00 лв.
Термопомпен бойлер 120л., със соларна серпентина, емайлиран
Термопомпена система „въздух-вода“ от последно поколение с най-висок клас за енергийна ефективност: ..
1 489,00 лв.
Термопомпен бойлер 150л., емайлиран
Термопомпена система „въздух-вода“ от последно поколение с най-висок клас за енергийна ефективност: ..
1 579,00 лв.
Термопомпен бойлер 150л., неръждаем
Термопомпена система „въздух-вода“ от последно поколение с най-висок клас за енергийна ефективност: ..
1 989,00 лв.
Термопомпен бойлер 150л., със соларна серпентина, емайлиран
Термопомпена система „въздух-вода“ от последно поколение с най-висок клас за енергийна ефективност: ..
1 519,00 лв.